Get your own Digital Clock

People :)

Friday, September 16, 2011

quick yummy meals :)

These goodies take nothing more than minutes to prepare . Score !
nyumnyum deliciaaaa :)


this is super easy to make *mushroomsoup :)
love this , chocolate cake :)
especially for the vegetarians;)
ready in 5 minute .meekari special :)
lemon tea :)
cupcaakes :)
pieeee :)

ENJOYYY :)

SELAMAT HARI RAYA:)

my faamily :)

Assalamualaikum semua . ehemshems diharapkan sehat . sebelum terlambat saya IZYAN FARZANA NORHATA ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin bersempena raya ke-18 . mungkin takterlambat . KESAH ! semoga EID tahun ini membawa seribu keberkataan kepada semuanya .

Pada tahun ini izyan beraya di kampung kampung terindah selamat 4 hari . syok satt ! jadi im so sorry siapa yang datang hendak beraya tetapi pintu no 14 taman desa permai tertutup rapat pada raya pertama sampai 4 . memang takdo orang dekat rumah . again sorry :) Seperti family lain juga confem "mak ayah gaduh" sat sebelum raya sebab pakat gaduh nak balik rumah "pakhang dulu" ka atau "makhang dulu" kan tapi keluarga izyan PEACE oo . berselang seli setiap tahun . tahun lepas balik rumah ayah dulu #perlis so tahun nie balik jitra laaa pulok . tengok adil kannn ? haha . persiapan raya yang sangatlaaa sederhana tahun ini :)

Seperti selalu my family suka suki last minute punya shopping sampai izyan takda baju laa raya tahun nieee . sob sob :(  pada raya pertama aku laaa paling rare tetiba orange "soreng" yang lain suma choco . heh tapi takkisah janji boleh raya cukup bahagia dah :) ada pulok cousin cakap cousin : haha , hang anak angkat ka tetiba rare soreng soreng izyan ? izyan : aku berjimaat cermat laaa nyah . sibukkkk ! manis kan mulut cousin aku tuuuuuu . heh . naasib baik rayaa awal awal dah dimaafkan . malam tuuu baru balik menyemakkan rumah atuk bersama my maknjang and my cousin jua zulkef *anak kepada maknjang dan lebih tua dari aku serta mempunyai seorang haandsome boy iaitu FARIS AIDAN *anak kakjua :) 


this is my  faris aidan:)
Kisah FARIS AIDAN , dia panggil saya "WAYAN" . gila mulut stok potpetpotpet , banyak akal , budak budak zaman sekarang yang gila speaking . sebab ada dia laaaa riuh sekampung . muka nampak comel , tough tapi bunga api pop pop tuuu punn takut . tambah laa kalau bunyi kuat kuat pom sana pom sini mampuih taakkeluar rumah tengok da aih . penakut piang my faris nie ! bab mengacau aku laaaa orang pertama , bab babysister punn muka nie jugok . kesian banyak kann ? nasebb la badan . tapi setahun sekali jaa boleh jumpa tuuu yang buat wayan rindu dia sangat sangat :( 

with miss zaihan *the braces mciks and my miss aliaa *supermoma :)
them:)
with my daddyio *norhata haji shuib :)
Pagi raya yang amat menggembirakan setelah terbangun lewat . hoho . bejalan ke sana ke mari mencari duit raya #taksedak diri beso dah . KESAH ! sekitar jitra di jelajah oleh kami . rumah cousin cousin laaa kebanyakkanya . sampai malam baru laaaa ingat  nak balik rumah . meredah hutan belantara dan merasai suasana kampung yang paling syiok ! sepanjang perjalanan takkan terlupa untuk baca comics and texting  sementara tunggu sampai rumah cousin . bosan lama lama wei :) sempat juga we alls berposing ramai - ramai . TARAAAAAAAAAA tengok atas :) 

thanks bacca semua raya yang takberapi jadi sangat , jitra bestt raya 1 :) raya kedua di perlis akan di sambung . lenguh lenguh . again , selamat hari rayo . kbai :)

xoxo,
izyannhataa :)

Thursday, September 15, 2011

SINGLE =.=

hey peeps . i love the title very much . BEING SINGLE ? . no hal laa . siapa cakap orangs single macam saya takhappy ? siapa cakap hanya orangs couple wekwek jaa boleh gelak beso ? siapa cakap merek ini baaahagia ? who says ! who says ! tell me who says that =;= TAKK KOTT ! . haha

HAALLO perempuans . jom angkat geng "jual mahai" sekettt kan kan . says no to couple . ceehhh , saya cuba mengeluarkn fakta taaau . couple vs single ? for me both can be good but single is more adventurous and freedom . walaaaaawehh ! try tengok klu tak percaya :) being single would at times mean enjoying your own . takpayah dok fikir pasal "ehemehem" kan ? buang masa , tenaga and lettttrikk . single pun mesti takdo masalah nak lepak dengan family . datings dengan friends dan enjoy your lifeyy . kalau setakat cakap i love you , takberi makna apa apa sekadar cinta mohnyet dan takberi makna juga dia akan jadi hak kita okayy . come on girls think . think . think! 

LOVE VS CINTA MONYET ? memang taksalah nak bercintan lumrah hidup kan . NORMAL OKAY NORMAL . plus ! plus cint monyet waktu sekolah best jaa . haha , perasaaan semangat nak ke sekolah tuuu naik gilaa . kekadang baik juga tapi takperlu kot melebih sangat tepat lagi "OVER" biasa biasa sudah . baik fikir pasal masa depan walaupun kekadang merepek . bukan semua orangs terpulanglah :) saya bukan doktor cinta saya hanya mengeluarkan fakta :) renung dan selamat beramal :) PEAACE !

P/S : berusaha menjadi orang yang terbaik dan balasaanya juga yang terbaik =.=

xoxo
izyennhata <3